Gerima viistekoneet

Saksalainen Gerima GmbH on käsikäyttöisten viistekoneiden edelläkävijä ja kehittäjä. Kaikki koneet valmistetaan Geriman omalla tehtaalla St Wendelissä.

Syitä miksi viiste- / reunanpyöristyskoneita käytetään ovat:

  • Ulkonäkö – Laite tai kone on viimeistellympi ja laadukkamman näköinen kun reunat on viimeistelty
  • Turvallisuus – Ei teräviä reunoja
  • Pintakäsittely – Maalaus tai muu pintakäsittelyn pysyvyys on parempi kun terävät reunat on pyöristetty (SFS EN 12944-3)
  • Geometriset syyt – Poistetaan dynaamisten kuormien vaikutukset
  • Hitsauksen esivalmistelu – Tasalaatuiset hitsausviisteet parantavat hitsauksen laatua ja tuovat säästöä hitsauksen lisäainekustannuksissa
  • Käsikäyttöiset viiste ja hiomakoneet on saatavana myös paineilmakäyttöisinä. Paineilmakäyttöinen viistekone ei tarvitse lepoaikaa koska läpi virtaava ilma jäähdyttää konetta sen käydessä.

Malli SMA – Paineilmatoiminen viistekone soveltuu mustan raudan, alumiinin, kuparin, messingin, muovin sekä hienojakoisten terästen viistämiseen sekä reunan pyöristämiseen. Ei sovellu ruostumattoman teräksen työstöön koska pyörintänopeutta ei paineilmatoimisessa laitteessa voi säätää.

Malli SME – Sähkötoiminen viistekone soveltuu mustan raudan, alumiinin, kuparin, messingin, muovin sekä hienojakoisten terästen viistämiseen sekä reunan pyöristämiseen. Soveltuu myös joidenkin ruostumattomien teräksen työstöön koska pyörintänopeutta voidaan säätää.

Malli SGC – Reunan hiontakone poltto- tai plasmaleikattujen osien reunan pitkittäissuuntaiseen hiontaan. Laitteella voidaan oikaista reuna mikäli se ei ole täysin kohtisuora levyn pintaan nähden. Hionta myös poistaa oksidikerroksen leikatussa reunassa ja parantaa hitsattavuutta.

Malli SMP – Putkiviistekone. Soveltuu ∅ 200 – 1600mm putkien hitsausviisteen jyrsintään. Markkinoiden kevyin ja helppokäyttöisin putken hitsausviisteen jyrsintäkone on saatavana paineilma- sekä sähkökäyttöisenä.

Katso kaikki mallit Geriman esiteesta

Pyydä lisätietoa tai tarjous Gerima viistekoneista

* merkityt ovat pakollisia kenttiä