Metronor langattomat 3D-mittausjärjestelmät

Metronor on korkean teknologian yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Norjassa ja tytäryhtiöt USA:ssa, Kiinassa ja Saksassa. Metronor on vuodesta 1989 lähtien kehittänyt valikoiman sähköoptisia, kannettavia koordinaattimittausjärjestelmiä, joista on tullut maailman johtava suurien ja hankalasti mitattavien kappaleiden mittausjärjestelmä.

Laitteisto kulkee salkussa ja on helposti kuljetettavissa mittauspaikalle. Sen käyttökuntoon asettaminen onnistuu muutamassa minuutissa. Monipuolisuudestaan ja siirrettävyydestä johtuen laitteistosta on tullut erittäin suosittu myös telakka- ja ilmailuteollisuudessa. Esimerkiksi putkistojen ja laippojen mitoittaminen käy Metronorin avulla helposti.

Metronorin teknologiaa voidaan soveltaa tarkasti ja tehokkaasti useassa eri kohteessa, mikä antaa asiakkaalle erinomaisen tuoton ja sijoituksen lyhyen takaisinmaksuajan.

Pyydä meidät esittelykäynnille mittamaan tuotantonne kappaleita!

Perusjärjestelmät

Metronorin ONE-, SOLO-, DUO- ja TracksScan-tuoteryhmät ovat joustavia ja mukautuvia. Niiden laajentaminen ja päivittäminen on erittäin helppoa yrityksesi kasvaessa. Modulaarisen konseptin johdosta ei ole tarvetta ostaa täysin uutta ratkaisua aina kun vaatimukset muuttuvat, koska tarkkuutta ja mittaustilaa voidaan helposti lisätä päivittämällä laitteistoa.

Saatavilla on myös muita kokoonpanoja perusjärjestelmien lisäksi.

METRONOR ONE

Metronor One on kannettava mittausjärjestelmä rajoitetun koon kohteille. Kevyt kädessä käytettävä anturi toimii optiikan avulla. Näin vältetään kuluvien nivelien takia aiheutuneet mittavarsien ongelmat. Metronor on kompakti, luotettava ja helppokäyttöinen, ja järjestelmä säilyttää tarkkuuden koko käyttöiän.

Tärkeimmät edut:

 • Todellinen mittausalue 15m3
 • Kustannustehokas ja helposti opittava
 • Kädessä pidettävä mittakynä ilman mekaanisia liitoksia on kätevä, tarkka ja luotettava

METRONOR SOLO

Metronor Solo -järjestelmällä voidaan mitata 15 metrin mittaisia esineitä. Tämä järjestelmä on joustava ja kustannustehokas ratkaisu moniin eri sovelluksiin. Langaton kädessä pidettävä mittakynä on helppokäyttöinen, ja se mittaa 450 mm syvyydeltä näkymältä katveessa olevia pisteitä. Metronor Solon käyttö on nopea oppia ja järjestelmä erittäin kestävä. SOLO-mittakynä mittaa jopa 18 metrin etäisyydellä kamerasta (lisävarusteilla vieläkin pidemmältä), ja tarjoaa ainutlaatuisen mittaustarkkuuden myös suurilla kappaleilla. SOLO tuo investoinnin palauttamisen lyhyessä ajassa ja suuren tuoton pitkässä ajassa.

Tärkeimmät edut:

 • Suuri mittausalue ja tehokkuus
 • Erittäin helppo oppia ja todella nopea käyttöönotto mittauskohteessa
 • Mittaa kaikkia yksityiskohtia, mukaan lukien piilotetut ja upotetut pisteet
 • Erinomainen akselien ja tasojen kohdistamiseen
Metronor Solo mittausjärjestelmä

METRONOR DUO PROBE

Metronor DUO tarjoaa korkeimman tason CMM-tarkkuudet. Kahden kameran avulla saavutetaan paitsi hyvin suuri tarkkuus, myös mahdollisten yksittäisten kohteiden, esimerkiksi seurata useita kohteita suhteessa toisiinsa tai määrittää rakenteiden muodonmuutoksia. Kaksi erillistä kameraa samanaikaisesti tarjoaa korkeimman mittaustarkkuuden ja laajimman valikoiman sovelluksia. DUO-järjestelmää voidaan käyttää myös SOLO-järjestelmänä irrottamalla yksi kameroista.

Tärkeimmät edut:

 • Suurin tarkkuus
 • Laaja valikoima sovelluksia, mukaan lukien muodonmuutokset ja monen kohteen seuranta
 • Ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten SwitchMode-muodonseuranta
Metronor Duo mittausjärjestelmä

METRONOR SOLO TRACKSCAN

Välitön skannaus – Metronor Solo Trackscanin avulla kohdistetaan navigointikamera kohteeseen ja aloitetaan tietojen tallentaminen. Ei tarroja, ei valmistelua, vaan tuloksia erittäin nopeasti! SOLO TrackScan on optimaalinen vaihtoehto mitattaessa suhteellisen pieniä geometrioita tai suurikokoisia esineitä, joissa on keskitason tarkkuusvaatimukset. Erillinen kamerayksikkö takaa skannerin suunnan täydellisen vapauden ja on siksi ihanteellinen monimutkaisempienkin geometrioiden mittaamiseen. SOLO TrackScan tarjoaa tarrattomia skannaustietoja, myös herkillä esineillä ja herkillä pinnoilla.

METRONOR DUO TRACKSCAN

Paras ratkaisu, jossa yhdistyvät suurin tarkkuus ja täydellinen skannerin suuntaamisvapaus. DUO TrackScan on huippuluokan ratkaisu haastavimpiin skannaustehtäviin – suuriin tai pieniin kohteisiin, monimutkaisiin tai yksinkertaisiin geometrioihin. DUO TrackScan varmistaa korkean tarkkuuden tulokset. Skannaus on nopeaa ja helppoa, ja tulokset ovat erittäin tarkkoja

Perusjärjestelmiä on mahdollista laajentaa tarvittaessa monilla eri versioilla ja yhdistelmillä. Laitteistoihin saa myös kattavasti eri lisävarusteita sekä kiinteän asennuksen telineitä ja paljon muutakin. Pyydä meidät paikalle esittelemään laitteistoa ja räätälöidään sen pohjalta tarpeisiinne parhaiten sopiva ratkaisu!

TEZET BUNDLES -ohjelmisto putkille ja laipoille

Metronor / TeZetCAD-paketit on suunniteltu putkistokäyttöön. TEZET tarjoaa parhaan ratkaisun laippojen ja pidikkeiden mittaamiseen, putkien rakentamiseen, käänteiseen suunnitteluun ja valmistustietojen säätöön, kuten taivutusprosessien takaisinkorjaukseen. SOLO Twin -laajennus on saatavana myös molemmissa ratkaisuissa, mikä sopii hyvin kapeisiin tiloihin, joissa asennuspaikka on rajallinen.

PIPING SOLUTION SOLO Metronor -järjestelmissä mitataan laipat ja putket nopeasti ja helposti. Luodut CAD-tiedostot ja automaattisesti rakennetut mittausraportit tekevät tiedonkulun aiempaa helpommaksi – tiedot voidaan siirtää saumattomasti putkien valmistukseen. Voit tehdä laipan jäljentämisen alle minuutissa tai mitata epätyypilliset laipat ongelmitta. Esimerkiksi hydrauliputkia pitävät kannakkeet voidaan mitata myös helposti, ja kannakkeiden 3D-mittakuva voidaan toteuttaa täydellisesti asennettavan putken rakentamiseksi ilman korjauksia. Voit piirtää virtuaaliputken vapaaseen paikkaan välttäen asennuspaikan esteet ja tehdä 3D-CAD-mallin jopa millimetrin kymmenesosien tarkkuudella. Voit myös mitata olemassa olevan putken ja lähettää tiedot suoraan taivutuskoneelle. • Suorittaa mitatut geometriset muutokset ja muunnokset: • Mitatut laipat voidaan peilata, jolloin ne muodostavat täydelliset vastakappaleet. • Tiivisteiden tila voidaan ottaa huomioon ja putket voidaan määrittää päättymään joko suoraan laippaan tai sen läpi. • Mitatut kulmat voidaan korvata manuaalisesti, jos tietyt taivutuskulmat ovat edullisia – CAD-malli päivittää geometriat vastaavasti, mutta ei muuta kiinnitettyjä kohtia, jotka ovat tärkeitä sopivuuden kannalta. • Laske taivutusprosessien korjausarvot, esimerkiksi. palautuskorjauksen arvot.

Tärkeimmät edut:

 • Kannettavuus
 • Laippojen mitoitus
 • Pidikkeiden mitoitus
 • Putkien ”ilmassa” luominen
 • Mitattujen tuloksien muuttaminen valmistukselle sopiviksi

Mittauspalvelu

Adverilla on käytössään Metronor-järjestelmä, jonka avulla voimme tarjota myös mittauspalvelua. Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi!

Metronor-mittalaitteistot Adverilta

Mittalaitteita sekä niihin liittyviä tukitoimintoja ja mittauspalvelua tarjoaa yrityksessämme Janne Järvinen, jolla on Suomen vankin kokemus Metronor-järjestelmistä. Janne on ollut ottamassa käyttöön ja kouluttamassa kaikkia Suomeen toimitettuja Metronor-järjestelmiä.

Onko sinun yritykselläsi mittaustarpeita? Ota rohkeasti yhteyttä Adveriin ja löydetään yhdessä ratkaisu!

Metronor asiantuntija

Janne Järvinen

+358 44 501 0306
janne.jarvinen@adver.fi

Pyydä lisätietoa tai tarjous:

* merkityt ovat pakollisia kenttiä